1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Pompoensoep
  5. Zomerse pompoensoep met Hollandse garnaaltjes

Zomerse pompoensoep met Hollandse garnaaltjes

  • Vegetarisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1 flespompoen

1, 5 liter kraanwater

2 blokjes kippenbouillon

150 gram Hollandse garnalen

1 citroen

2 Granny Smith appels

100 ml kookroom

2 witte uien

1 teen knoflook

olijfolie

peper en zout

optioneel: pompoenpitjes



Zomerse pompoensoep met Hollandse garnaaltjes

https://chivanne.nl/zomerse-pompoensoep/

https://chivanne.nl/zomerse-pompoensoep/
Zomerse pompoensoep met Hollandse garnaaltjes
Zomerse pompoensoep met Hollandse garnaaltjes
Zomerse pompoensoep met Hollandse garnaaltjes
Zomerse pompoensoep met Hollandse garnaaltjes

Https://chivanne.nl/zomerse-pompoensoep/

Bekijk ook mijn foodblog voor meer ideeen! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Was de pompoen en droog hem. Snijd het kontje eraf en snij de pompoen doormidden door druk te zetten op de onderkant van een koksmes (voorzichtig!). Ik snij hem eerst in de breedte doormidden want zo kan ik meer druk zetten en is de kans kleiner dat je mes wegschiet. Gebruik sowieso je beiden handen om het mes naar beneden te brengen dus je zult je niet gauw bezeren. Leg je mes op de pompoen en druk met je andere hand de onderkant naar beneden in een snelle beweging.

Snijd nu in grove stukken (in het begin ook door druk te zetten met twee handen). Je hebt één helft zonder draden en één, de onderste helft, met draden en pitten. Gebruik een eetlepel om het gros van de draden en pitten te verwijderen. Snijd kleiner en snijd de draden weg die overgebleven zijn. Zie de foto hoe ze er bij mij uitzagen.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de pompoenblokjes. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Leg de uien er met schil en al bij evenals de appels. Prik een paar gaatjes in de appel om te voorkomen dat ze exploderen (geen grapje is mij overkomen). Rooster de groenten voor 30 minuten in de oven. Na 10 minuten doe je de knoflookteen erbij (deze heeft korter nodig).

Breng in de tussentijd een grote pan met 1,5 liter water aan de kook, samen met 2 blokjes kippenbouillon. Als de groenten klaar zijn doe je de pompoenblokken erin. Haal de uien en knoflook uit de schil en doe erbij. Ontdoe de appels van de schil en het klokhuis, deze kun je lostrekken en het klokhuis wegsnijden. Doe de appel erbij en pureer de soep goed fijn.

Was de citroen goed en snijd in dunne plakjes. Haal de pitjes eruit. Doe de citroen bij de soep en laat voor 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Eventueel kun je de pompoenpitjes in de tussentijd roosteren in een koekenpan totdat ze gaan knallen.

Haal de citroenen uit de soep en verdeel de soep over de borden. Voeg wat kookroom toe en roer door. Garneer de soep met Hollandse garnalen en eventueel pompoenpitjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top