1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Zalm met snelle Hollandaisesaus en meergranenrijst

Zalm met snelle Hollandaisesaus en meergranenrijst

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2020

Ingrediënten 2 personen


150 gram meergranen rijst (Lassie)

100 gram baby spinazie

1 bakje zeekraal

1 sjalotje

1 teentje knoflook

2 Noorse zalmfilets

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel water

2 eigelen op kamertemperatuur

100 gram roomboter

peper en zout

olijfolie


Verder heb je nodig


Staafmixer en bijgehorende kom


Zalm met snelle Hollandaisesaus en meergranenrijst

https://chivanne.nl/zalm-met-snelle-hollandaisesaus-en-meergranenrijst/

https://chivanne.nl/zalm-met-snelle-hollandaisesaus-en-meergranenrijst/
Zalm met snelle Hollandaisesaus en meergranenrijst
Zalm met snelle Hollandaisesaus en meergranenrijst

Bekijk het recept op mijn foodblog: https://chivanne.nl/zalm-met-snelle-hollandaisesaus-en-meergranenrijst/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water gaar. Giet af en laat staan met de deksel op de pan.

Snijd in de tussentijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook op heel laag vuur enkele minuten aan, maar zorg dat ze niet bruin worden. Verhoog het vuur, voeg de zeekraal toe en bak twee minuten mee. Voeg nu de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is. Haal de pan van het vuur en laat met een deksel op koekenpan staan voor later gebruik.

Dep in de zalm droog en breng op smaak met zout en peper. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten in ongeveer 2 minuten goudbruin. Wikkel de zalm in aluminiumfolie en laat op een bord rusten.

Doe de eigelen, het citroensap, water en wat peper en zout in de kom van je staafmixer. Mix tot een egale emulsie.

Smelt in een steelpannetje de boter op laag vuur totdat hij gesmolten is. Hij mag niet bruin worden! Enkel warm genoeg van het smelten. Doe de boter over in een schenkkannetje of bijvoorbeeld maatbeker met schenktuit.

Zet je staafmixer weer aan en voeg langzaam de boter toe aan de eigeelemulsie zodat alles goed vermengt. Nu is de Hollandaisesaus gereed.

Voeg de rijst toe aan het spinaziemengsel en vermeng met elkaar. Schep op de borden.

Leg de zalm op de borden en verdeel de Hollandaisesaus over de zalm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top