1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Enchilada's kip cheddar

Enchilada's kip cheddar

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-05-2020

Ingrediënten 4 personen


8 XL tortilla's (gewoon of volkoren ik gebruikte beiden)

1000 gram kipfilet

1 kippenbouillonblokje

1000 ml passata

2 tenen knoflook

2 theelepels pittig gerookt paprikapoeder

2 eetlepels Jalapeño

2 rode uien

2 rode paprika's

125 gram mais uit blik

150 gram Cheddar

1 lenteui

handjevol koriander

1 limoen

zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Enchilada's kip cheddar

https://chivanne.nl/enchiladas-kip-cheddar/

https://chivanne.nl/enchiladas-kip-cheddar/
Enchilada's kip cheddar
Enchilada's kip cheddar

Bekijk mijn recept op de foodblog: https://chivanne.nl/enchiladas-kip-cheddar/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een pan water aan de kook met 1 kippenbouillonblokje. Snijd de kipfilets doormidden en laat in 10 minuten gaarkoken. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. De bouillon kun je bewaren voor een soepje bijvoorbeeld.

Snijd de uien, paprika's en knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de groenten al omscheppend voor 5 minuten, totdat ze wat zachter zijn geworden.

Strooi 2 theelepels gerookt paprikapoeder bij de groenten en bak een minuut mee. Giet de passata bij de groenten en laat de saus een kwartiertje zachtjes pruttelen.

Doe de kip in een keukenmachine en pulseer een paar keer kort zodat de kip verkruimeld. Voorzichtig je wil geen paté maken! Je kan de kip ook "plukken" met je handen of vorken nadat je de kip grof hebt gesneden met een mes. Kost alleen meer werk.

Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht.

Breng de saus op smaak met zout. Schep met een soeplepel 400 mililiter van de saus uit de pan (in een maatbeker).

Doe de maïs en kip in de pan erbij en roer goed door.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en vouw de tortilla's dubbel om ze op een rijtje in de ovenschaal te leggen. Schep met de soeplepel 1 volle schep in een van de middeltje tortilla's. Vervolgens 1 schep in de tortilla 2 verderop en werk zo door. Op deze manier kiepen ze niet om. Verdeel wat over is over alle tortilla's en spreid uit naar de randen toe. Nu kun je ze voorzichtig dichtmaken dus 1 flapje (eventueel wat dubbelgevouwen) naar binnen en sluiten met de andere.

Verdeel de rest van de saus over de bovenkant. Verdeel 2 eetlepels (of minder als je het wat minder pittig wilt maken) over de tortilla's. Rasp de cheddar en verdeel over de saus. Bak de enchillada's 25 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is en de enchillada randjes krokant zijn geworden.

Maak af met een in ringetjes gesneden lenteuitje en koriander en knijp de limoen erover uit.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top