Aspergerisotto alla Carbonara

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2020
  • Aspergerisotto alla Carbonara

    Aspergerisotto alla Carbonara

    Aspergerisotto alla Carbonara

  • Aspergerisotto alla Carbonara

    Aspergerisotto alla Carbonara

    Aspergerisotto alla Carbonara

Kijk voor meer inspiratie ook op mijn blog: https://chivanne.nl/

https://chivanne.nl/aspergerisotto-alla-carbonara/

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
250 gram risotto rijst

500 gram asperges

1 theelepel wittewijn azijn

1 liter aspergebouillon (aspergewater van gekookte asperges en schillen een kwartiertje getrokken met flink wat zout)

Parmezaanse kaas

3 eigelen op kamertemperatuur

150 gram hamblokjes

zout en peper

klontje roomboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zorg dat je aspergebouillon weer kookt en verwijder de schillen.

Verhit de boter in een braadpan of hapjespan. Bak de risottorijst even al roerend aan. Doe een theelepel witte wijn azijn erbij en giet de bouillon in één keer in de pan. Laat de risotto in 20 minuten op zacht vuur, terwijl je er af en toe in roert, gaar worden.

Schil de asperges in de tussentijd, snijd het droge draderige kont eraf en snijd ze in stukken van 1,5 cm. Doe ze in de pan erbij. Ze hebben 10 tot 15 minuten nodig om gaar te worden.

Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze als de risotto bijna klaar is erdoor. Nu kun je ook de hamblokjes erbij doen en het gerecht op smaak brengen met peper en zout.

Laat de risotto even een paar minuten rusten voordat je deze over de borden verdeeld. Dit doe je door de pan het vuur te halen en gewoonweg een minuut of 2 te laten staan. Roer hem nog even door voordat je hem op de borden schept. Maak nu een kuiltje in de risotto en laat hier voorzichtig een eigeel in glijden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten