1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Frittata
  5. Green veggies frittata

Green veggies frittata

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2020

Ingrediënten 4 personen


5 large eieren of 6 medium

3 eetlepels Griekse yoghurt

40 gram Pecorino Romano

100 gram diepvrieserwten

1 zakje groene aspergestips (100 gram)

handjevol verse munt

peper

olijfolie



https://chivanne.nl/green-veggies-frittata/
https://chivanne.nl/green-veggies-frittata/
Green veggies frittata
Green veggies frittata
Green veggies frittata
Green veggies frittata

Kijk voor meer inspiratie ook op mijn blog: https://chivanne.nl/

https://chivanne.nl/green-veggies-frittata/
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven naar 180 graden hetelucht.

Vul een glazen kom of kookpan met kokend water en doe de erwtjes hierbij. Laat ze voor 5 minuten staan en vervolgens uitlekken in een vergiet.

Breek de eieren in een kom en meng met 30 (van de 40) gram geraspte Pecorino Romano kaas, 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt, peper en een wat munt.

Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hete ovenbestendige koekenpan. Snijd een stukje van de aspergetips af. Bak de aspergetips in enkele minuten op hoog vuur lichtbruin en haal ze uit de pan.

Roer de erwten door het eimengsel en giet in de pan. Verdeel de aspergetips erover en de rest van de kaas. Bak op middelmatig vuur totdat je ziet dat de randen beginnen te kleuren en droog worden.

Zet de frittata in de oven voor een kwartier of langer, totdat de bovenkant mooi goudbruin is geworden.

Laat de frittata buiten de oven in de pan wat afkoelen en serveer met muntblaadjes. Mooiste is als je er taartpuntjes van snijd.

Serveertip

Lekker met knapperig bruin brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top