1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Schnitzel
  6. Tonkatsu ( Japanse schnitzel )

Tonkatsu ( Japanse schnitzel )

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2020

Ingrediënten 2 personen


120 gr rijst met meer vezel

VOOR DE TONKATSU

2 ongepaneerde varkens schnitzels
1 ei los geklopt
1 bordje bloem
1 bordje panko (Japans broodkruim)
1 bosui in ringetjes

VOOR DE TONKATSU SAUS
.
4 eetlepels ketchup
1 eetlepel worcestersaus
2 eetlepels sojasaus
½ eetlepel citroensap

VOOR DE WORTEL WITTEKOOLSALADE

125 gr witte witte kool fijn geraspt
100 gr winterpeen fijn geraspt
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel mayo
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel suiker
snuf peper en zout


Verder heb je nodig


Pan, saladekom, rasp, bordjes

Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )
Tonkatsu ( Japanse schnitzel )

Tonkatsu saus kun je in de toko k & k  kopen, maar waarom zou je dat doen als het zó eenvoudig is om 'm zelf te maken mits je alle ingrediënten in huis hebt natuurlijk Bovendien kun je naar eigen smaak handelen en er is niets fijner dan DÁT als je aan het koken slaat. Je eigen draai eraan geven exact naar jouw smaak Zo heb ik iets meer saus gemaakt en een snufje peper en een kneepje agave siroop toegevoegd. Na proeven was ik over de smaak tevreden
Dit is echt een heel eenvoudig gerecht en de witte koolwortel salade smaakt er fantastisch bij.
De smaakmaker van de salade is natuurlijk de sesamolie.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze



Roer alle ingrediënten voor de witte kool salade door elkaar. Voeg de geraspte kool en wortel toe en roer alles goed om. Zet tot gebruik koel weg.

Roer de 4 ingrediënten voor de tonkatsu saus door elkaar. Verwarm deze saus in een pannetje.

Zorg ervoor, dat de schnitzels op kamertemperatuur zijn .

Haal de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko.

Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de schnitzels in 7 minuten krokant. Bak ook de andere kant krokant.
Ondertussen staat je rijst al te koken .

Serveer de schnitzels met wat van de verwarmde tonkatsu saus erop en bestrooi met bosui ringetjes.
Serveer met de rijst met ook wat van de saus en de witte koolwortelsalade.

Serveertip

De saus is verrukkelijk. maak wat meer voor over de rijst.

Bron

Gezien bij Lekkere Recepten. Iets aangepast met eigen tekst en foto's.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top