De lekkerste romige Champignon soep
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-05-2020
Ik heb een recept van internet aangepast en deze heerlijke champignonsoep werd geboren ðŸ˜
Mijn man en ik vinden hem heeeeerlijk. Ik durf te wedden jij ook😄
Ingrediënten 4 personen
250 gr champignons1 ui
2 knoflook teentjes
1 lt runder bouillon
50 gr roomboter
50 gr bloem
Bosje peterselie
150 gr magere spekreepjes of hamreepjes
100 ml kookroom
Peper uit de pepermolen
Benodigdheden
StaafmixerBereidingswijze
Kook 1 liter bouillon van 2 rundertabletten
Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes
Snijd de champignons in dunne reepjes
Bak ondertussen de spekreepjes of hamreepjes
Laat de boter smelten en fruit hierin de ui en knoflook
Voeg de bloem beetje bij beetje toe en maak een mooie roux
Laat de bloem gaar worden en voeg de bouillon beetje bij beetje bij.. goed blijven roeren.
Voeg de champignons toe en laat dit in 5 minuten gaar worden, bewaar 1/4 deel
Pureer de soep en zet weer op het vuur
Voeg de overige fijne champignon stukjes toe, de fijngesneden peterselie en laat de soep 10 minuten sudderen.
Voeg de kookroom toe en maak op smaak met wat peper.
Roer de ham of spekreepjes er door en smullen maar
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties