1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Luxe zalmburger

Luxe zalmburger

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-05-2020

Ingrediënten 2 personen


1 zalmmoot (reken met ca 1,5 tot 2cm moot per persoon)
2 afbak Italiaanse bollen. Vers kan natuurlijk ook.
rucola sla
1 bakje geschaafde parmgiano reggiano kaas
2 eetlepels (olijf) olie
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
citroensap
dille (vers of gedroogd)


Verder heb je nodig


Koekenpan

Luxe zalmburger
Luxe zalmburger

Ooit bedacht na het eten van een "kant en klare" zalmburger dat een burger met een zalmmoot ongetwijfeld een stuk lekkerder zou moeten kunnen smaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een luxe zalmburger als diner of lunch.

Bak twee italiaanse bollen af in de oven volgens de instructie op de verpakking. Laat de bollen even afkoelen na het afbakken en snijd ze volledig door.

Snijd de zalmmoot in repen van ca. 2 cm breed en bestrooi deze met verse of gedroogde dille, peper en zout.
Verhit een koekenpan en doe hier 2 eetlepels (olijf)olie in. Zet het vuur op laag en leg de zalmmoten in de pan. Na ongeveer 3 a 4 minuten draai je de zalmoten om en bak je de bovenkant ongeveer 1 minuut. Draai vervolgens de zalmoten terug en leg de plakjes geschaafte parmgiano reggiano kaas op de zalmmoten. Doe een deksel op de pan en laat de kaas in omngeveer 2 minuutjes smelten.
De baktijden verschillen naarmate het vuur hoger of lager staat en de wens om de zalm rose of doorbakken te willen eten.

Meng ondertussen de mayonaise, mosterd, citroensap, honing en een snufje zout en peper tot een gladde saus.

Beleg de Italiaanse bollen met rucola-sla en besprenkel hier wat van de honing-mosterd mayonaise overheen. Leg vervolgens de zalmmoot hier bovenop en besprenkel naar smaak hier nog wat van de saus overheen. Bestrooi het geheel met nog wat schaafsels van de kaas.

Eet smakelijk.

Serveertip

Serveer met een lekker frisse salade. Je kan hier mooi het restant van de rucola doorheen mengen en garneren met wat kaasschaafsel. Als je wat meer van de saus maakt is deze ook prima te gebruiken als basis voor een dressing door de salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asjroos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asjroos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top