1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kippenburger met appelketchup, kaas en waterkers

Kippenburger met appelketchup, kaas en waterkers

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g kipfilet
4 pistolets
4 plakjes gerookte ham
1 teentje knoflook
1 grote ui
boter
1 ei
een scheutje room
1 pakje waterkers
grof zout
350 g zachte kaas (van het brie-type)
peper en zout
Voor de ketchup:
2 appelen (geschild en in stukjes gesneden)
1 sjalot (fijngesnipperd)
1 verse chilipeper (de pitjes verwijderd en het vruchtvlees fijngesneden)
100 g suiker
½ dl witte wijnazijn
1 kaneelstokje
1 dl witte wijn
peper en zout


Kippenburger met appelketchup, kaas en waterkers
Kippenburger met appelketchup, kaas en waterkers

Origineel en mega lekkere burger van de grill met een huisgemaakte appelketchup

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe alle ingrediënten voor de ketchup in een steelpan en laat 20 minuten rustig sudderen. Verwijder de kaneel, cutter de ketchup en zeef. Laat afkoelen.
-Snipper de ui en fruit glazig in boter.
-Maal de kipfilet in een cutter met de ham en de look. Doe er het ei, de room en de afgekoelde uien bij. Breng op smaak met peper en zout, meng goed door en maak 4 gelijke hamburgers.
-Verwarm een grillpan. Snijd de pistolets overlangs door en rooster op de kruimkant.
-Leg er dan de hamburgers in en laat 2 minuten op één kant roosteren. Draai het vlees om en leg er de plakjes kaas op. Laat rustig verder garen en de kaas smelten.
-Schik de appelketchup en de waterkers op de broodjes. Leg er de hamburger met de kaas op en dek af met het hoedje.
-Serveer met ovenaardappeltjes.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top