1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Salade van andijvie, appel en geitenkaas

Salade van andijvie, appel en geitenkaas

  • Belgisch, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1/2 andijvie
1 grote appel (Jonagold of Jonagored)
1/2 citroen
60 g walnoten
1 el honing
stuk harde geitenkaas (80 g)
peper en zout
Dressing:
1 sjalot
1 tl graantjesmosterd
1 tl honing
1/2 citroen
3 el olijfolie



Salade van andijvie, appel en geitenkaas
Salade van andijvie, appel en geitenkaas

Zin in een salade maar wil je niet met honger van tafel? Deze salade van andijvie, appel en geitenkaas is fris, crunchy én geeft je urenlang energie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Rooster de walnoten in een droge pan en voeg 1 eetlepel honing toe, roer en laat zachtjes karamelliseren. Giet uit de pan op bakpapier, laat even afkoelen en hak ze grof.
Hak de bladeren van de andijvie fijn.
Snijd de appel in heel fijne reepjes of blokjes en besprenkel met citroensap.
Maak de dressing:
Pel en snipper de sjalot fijn en meng met 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel honing, 2 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie.
Meng de andijvie met de walnoten, appelblokjes en de dressing.
Afwerken:
Kruid alles met peper en zout en garneer met stukjes geitenkaas.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top