1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Beef met teriyakisaus

Beef met teriyakisaus

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-05-2020

Ingrediënten 2 personen


- 2 bieflappen (300 gram)
- 1 struik broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- enkele lente uitjes
- eventueel sesamzaadjes om mee te garneren
- olie

Teriyakisaus:
- 75 ml sojasaus
- 75 ml water
- 2 teentjes knoflook
- 2 el bruine suiker
- 1 el gembersiroop
- 1 tl sesamolie
- 1 el maïzena (papje)



Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus
Beef met teriyakisaus

Ik had al eens eerder een Ovenschotel-met-zalm-en-teriyakisaus  gemaakt en de saus daarvan is zo lekker en bovendien zo makkelijk te maken en dus heb ik er een hier weer een andere variant mee bedacht
Het grote voordeel tegenover andere teriyaki recepten is dat je hierbij van te voren geen vlees hoeft te marineren. Ikzelf merk dat ik marineren soms lastig vind als ik wil beginnen met koken en dan geen tijd meer heb om eerst nog vlees te laten marineren.

TIP: Je kunt dit recept ook gebruiken voor kip teriyaki. Gebruik dan kip(dij)filet in plaats van de bieflappen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Begin met de saus. Doe 75 ml sojasaus en 75 ml water in een pannetje en warm op (niet laten koken). Voeg de bruine suiker toe, 2 geperste teentjes knoflook, 1 el gembersiroop en 1 tl sesamolie. Meng goed door elkaar.
- Doe 1 el maïzena in een kommetje en voeg een scheutje water toe. Voeg toe aan de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat rustig pruttelen en zet deze daarna even opzij.
- Snij de broccoli in kleine roosjes doe ze in een kom en giet er kokend water op, laat dit zo 5-10 minuten staan en laat het dan goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook en geraspte gember.
- Voeg de in plakjes gesneden biefstuk toe en wok ze even snel rondom.
- Doe dan de teriyakisaus en de uitgelekte broccoli erbij en laat het geheel nog eventjes goed doorwarmen. Laat het niet te lang op de pit staan anders wordt de bief taai.
- Garneer met fijngesneden lenteui en sesamzaadjes.

Serveertip

Ik heb het met rijst en kroepoek gegeten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top