1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.

Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.

Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip......gestoofd in heerlijke saus.
  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2020

Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te vinden
Gember en sereh zijn prima in te vriezen en deze heb ik dus ook altijd voorradig.
Alleen voor de trassi  moest ik op pad en dit product is gelukkig ook zeer lang houdbaar.Zet de kip in de ochtend alvast in de marinade zodat deze de kans krijgt nóg lekkerder te worden. Zo hoef je in de avond de kip enkel 30 minuten te laten pruttelen en kun je de rijst en de groente die je erbij bedenkt klaar maken en zit je na een half uurtje al te smullen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


750 gram kippendijen grof gesneden
2 uien gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
2 rode peper fijngehakt
1 flinke trostomaat in stukken gesneden
1 theelepel trassi
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel laospoeder of 2 cm verse laos geschild en geraspt
3 centimeter verse gember geschild en geraspt
1 stengel sereh gekneusd
3 laurierblaadjes of salam blaadjes
1 eetlepel bruine suiker
1/2 theelepel five spice poeder
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels ketjap asin
75 milliliter lauwwarm water


Verder heb je nodig


Braadpan, snijplank, mes, rasp


Bereidingswijze

Meng de grof gesneden kip met de 2 soorten ketjap ,1 el bruine basterd suiker ½ tl five spice poeder, zout, peper en de 2 tl korianderpoeder.
Roer alles goed door elkaar en laat dit geheel marineren. Schep af en toe alles even door. Hoe langer de kip in de marinade blijft hoe aantrekkelijker de smaak zal worden.

Verhit een scheut olie in een stoofpan en fruit de gesnipperde uien met de gember, knoflook, rode peper en laos. Voeg de tomatenstukjes en de trassi toe en bak kort mee.
Voeg dan de gemarineerde kip toe samen met de marinade en 75 ml warm water. Roer even alles goed door en leg er de gekneusde sereh stengel en de laurierbladeren bovenop.

Laat dit geheel een 30 tal minuutjes zonder deksel zachtjes stoven. Proef dan de saus en voeg zo nodig peper en zout naar smaak toe.

Lekker met rijst en peultjes of sperzieboontjes.

Bron

Familie over de Kook eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top