Papillot met groene groenten, rucolapesto en kip

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2020
  • Papillot met groene groenten, rucolapesto en kip

    Papillot met groene groenten, rucolapesto en kip

    Papillot met groene groenten, rucolapesto en kip

Een lekker voorgerechtje om een BBQ feest mee te beginnen .  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 g pijnboompitten
40 g rucola
50 g Parmezaan, geraspt
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie
peper en zout
100 g tuinbonen, dubbel gedopt
100 g spinazie
100 g peultjes
100 g erwtjes
handvol muntblaadjes
500 g kippenfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier-aluminiumfolie

Bereidingswijze

-Rooster 20 g pijnboompitten in een pan. Meng de pijnboompitten met 40 g grof gesneden rucola, 50 g geraspte Parmezaan en een knoflookteentje in een keukenmachine. Schenk er in een straaltje olijfolie bij, tot je de gewenste dikte bekomt. Breng nog op smaak met peper en zout.

-Blancheer de tuinbonen, spinazie, peultjes en erwtjes een drietal minuten in gezouten water. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
-Snijd de kip in repen. Leg vier stukken bakpapier of aluminiumfolie open en verdeel de kip over de vier papillotes. -Lepel er wat van de rucolapesto over en leg er een portie van de groenten op, kruid eventueel nog met peper & zout.
-Voeg enkele muntblaadjes toe en vouw de papilottes dicht.
- Zet de papillotes gedurende 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven of op de bbq.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten