Papillot met groene groenten, rucolapesto en kip
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-05-2020
Een lekker voorgerechtje om een BBQ feest mee te beginnen .
Ingrediënten 4 personen
20 g pijnboompitten40 g rucola
50 g Parmezaan, geraspt
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie
peper en zout
100 g tuinbonen, dubbel gedopt
100 g spinazie
100 g peultjes
100 g erwtjes
handvol muntblaadjes
500 g kippenfilet
Benodigdheden
bakpapier-aluminiumfolieBereidingswijze
-Rooster 20 g pijnboompitten in een pan. Meng de pijnboompitten met 40 g grof gesneden rucola, 50 g geraspte Parmezaan en een knoflookteentje in een keukenmachine. Schenk er in een straaltje olijfolie bij, tot je de gewenste dikte bekomt. Breng nog op smaak met peper en zout.
-Blancheer de tuinbonen, spinazie, peultjes en erwtjes een drietal minuten in gezouten water. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
-Snijd de kip in repen. Leg vier stukken bakpapier of aluminiumfolie open en verdeel de kip over de vier papillotes. -Lepel er wat van de rucolapesto over en leg er een portie van de groenten op, kruid eventueel nog met peper & zout.
-Voeg enkele muntblaadjes toe en vouw de papilottes dicht.
- Zet de papillotes gedurende 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven of op de bbq.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties