1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Chili sin carne met zure room de luxe

Chili sin carne met zure room de luxe

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2020

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 gele paprika's
1 grote wortel
1 chilipeper
1 el tomatenpuree
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
½ tl kaneelpoeder
1 tl korianderpoeder
300 g kidneybonen
500 ml passata
2 lente-ui
1 limoen
bosje koriander
100 g zure room
olijfolie
peper en zout


Chili sin carne met zure room de luxe
Chili sin carne met zure room de luxe

Met dit recept maak je een vegetarische versie van de Mexicaanse klassieker. Deze chili sin carne maak je zonder vlees, maar met evenveel smaak. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper de sjalotten fijn, pers de knoflookteentjes.

-Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd in blokjes.

-Schil de wortel en snijd in blokjes. Hak de chilipeper fijn.
-Fruit de sjalotten met de knoflook en chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de droge kruiden (komijn-, paprika-, kaneel-, korianderpoeder en oregano) toe en bak alles 1 minuut al omscheppend.
-Voeg de paprika, wortelen, bonen en passata toe, kruid met peper en zout en laat alles 30 minuten zachtjes sudderen.
-Snijd de lente-uitjes in ringen en de limoen in partjes.
-Schep de chili sin carne in borden en werk af met de lente-ui, koriander, een schep zure room en limoenpartjes.

Serveertip

Lekker met rijst.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top