1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Ratatouille
  6. Ratatouille met eieren

Ratatouille met eieren

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gr. Kippendij
2 Aubergines
2 Courgettes
4 Tomaten
2 Paprika's
2 Uien
4 Eieren
50 gr. Boter
1 theel. Knoflook, gehakte
1 mespunt Tijm
1 mespunt Basilicum
1 theel. Provinciaalse kruiden
Peper



Ratatouille met eieren

Eigen foto

Eigen foto

1 Portie

Kcal: 458
Vet: 28.7
V.vet: 7.8
Eiwit: 31.7
Koolhy: 14.5
Vezels: 7.6
Zout: 0.64

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Snij de kippendij in blokjes.
Snij de aubergines en courgette in blokjes en de tomaten in achten.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij deze in blokjes.
Snipper de uien.

Bereidingswijze:

Verhit de boter in een braadpan en bak de kippendij gaar en bruin.
Voeg de aubergine en courgette hierbij en laat dit even meebakken.
Schep de paprika, uien en tomaten er goed doorheen.
Voeg de knoflook, tijm en provinciaalse kruiden erbij.
Laat het geheel met deksel op de pan 10 minuten zachtjes sudderen.
Bak intussen de eieren in een aparte pan (laat de dooier heel).
Breng het gerecht op smaak met wat peper en dien het op met de eieren.

Serveertip

Serveer er rijst bij.

Bron

Dit recept is deels van: Davi-recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Agnesdp


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Agnesdp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top