1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Inktvis
  6. Spiesje van gamba, sint-jakobsnoot en inktvis met waterkerssaus

Spiesje van gamba, sint-jakobsnoot en inktvis met waterkerssaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2020

Ingrediënten 4 personen


8 ongepelde rauwe gamba's (diepvries)
8 sint-jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
2 inktvistubes (diepvries)
1 bosje waterkers
1 prei
1 citroenen
1/2 plantje platte peterselie
1 teentje knoflook
40 g hazelnoten
7 el olijfolie
1/2 blokje kippenbouillon
peper en zout


Spiesje van gamba, sint-jakobsnoot en inktvis met waterkerssaus
Spiesje van gamba, sint-jakobsnoot en inktvis met waterkerssaus

Lekkere gamba-st jakob en inktvisspiesjes van de BBQ , die we eerst laten marineren 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

BEREIDING IN DE KEUKEN :
1 Laat de gamba's, de sint-jakobsnoten en de inktvistubes volledig ontdooien en dep droog. Snij de inktvis middendoor.
2 Rasp intussen de schil van 1 citroenhelft en pers de citroen. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn.
3 Meng de helft van het citroensap met de helft van de platte peterselie, de citroenzeste, het knoflook en 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper. Besprenkel er de zeevruchten mee en laat 30 min. marineren in de koelkast.
4 Hak intussen de hazelnoten fijn en meng samen met 2 eetl. olijfolie, de rest van het citroensap en de rest van de peterselie. Kruid met peper en zout.
5 Kook de waterkers ± 2 min. onafgedekt in water. Spoel onder koud water.
6 Snij de prei in stukken. Los het halve bouillonbokje op in 2 dl heet water.
7 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei. Overgiet met de kippenbouillon en laat 15 min. koken. Laat afkoelen. Roer er de waterkers onder en mix tot een gladde saus.
8 Steek de zeevruchten afwisselend op 4 brochettestokjes.
BEREIDING OP DE BARBECUE (15 min.)
9 Bak de zeevruchtenbrochettes 3 à 5 min. aan elke kant op
een hete barbecue.
10 Giet een beetje waterkerssaus in een bordje en schik er een zeevruchtenbrochette op. Bestrooi met het hazelnotenmengsel.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top