1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Brochette Royal met salade van krieltjes en boontjes

Brochette Royal met salade van krieltjes en boontjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de brochettes:
1 lamsrumpsteaks
1 halve borstfilets van braadkip
2 chipolata's (beenhouwerij)
2 dikke plakken gezouten spek
4 champignons
1 groene paprika
1 rode ui
4 zongedroogde tomaten
4 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden
1 tl kerriepoeder

Voor het slaatje:
800 g fijne prinsessenbonen
50 g gemengde scheuten
500 g minikrieltjes
10 groene en zwarte olijven met kruiden
3 el olijfolie
2 el wittewijnazijn
peper en zout


Brochette Royal met salade van krieltjes en boontjes
Brochette Royal met salade van krieltjes en boontjes

Lekkere brochette van de BBQ met salade van krieltjes en boontjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

BEREIDING IN DE KEUKEN :
1 Kook de ongeschilde krieltjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
2 Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
3 Snij de rode ui in 2. Snipper 1 helft fijn en haal bij de andere de laagjes uit elkaar.
4 Snij het steeltje van de champignons. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika in 8 stukken.
5 Snij de lamsrumpsteak in 4 stukken en bestrooi met de
Provençaalse kruiden. Snij de kippenborstfilet in 8¨stukken en bestrooi met het kerriepoeder.
6 Halveer de chipolata's en snij elk sneetje spek in 4¨stukken.
7 Maak de brochettes: steek een stukje paprika, een stukje lamsrumpsteak en opnieuw een stukje paprika op een metalen spies. Vouw 1/2 chipolata dubbel en steek samen met een stukje rode ui, een stuk spek en een zongedroogd tomaatje op het brochettestokje. Ga verder met een stukje kip, een stuk spek, een champignon, nog een stukje kip en een stukje rode ui. Maak zo 4¨brochettes en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie.
8 Snij de olijven in schijfjes en meng onder de prinsessenbonen, de gemengde scheuten en de krieltjes.
9 Maak de vinaigrette: meng de wittewijnazijn met 3¨eetl. olijfolie, de fijngesnipperde rode ui, peper en zout.
BEREIDING OP DE BARBECUE (15 min.)
10 Leg de brochettes in het midden van de barbecue en laat ze 10¨à 15 min. direct grillen (net boven de kolen).
11 Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de
vinaigrette.

Serveertip

Wijntip = Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top