1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. BBQ-croque met gerookte ham en reblochon

BBQ-croque met gerookte ham en reblochon

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2020

Ingrediënten 4 personen


200 g zwartewoudham (versmarkt)
2 bosjes waterkers
220 g reblochon (Franse kaas)
4 el boter
1 wit brood ongesneden, lang vierkant
4 el zonnebloempitten


Verder heb je nodig


BBQ en een grillklem

BBQ-croque met gerookte ham en reblochon
BBQ-croque met gerookte ham en reblochon

Lekker warm apero-hapje van de BBQ of grill , als voorbode voor een lekker BBQ feestjeĀ 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :

1 Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
2 Snij het brood in 12 dikke sneden. Besmeer 1 kant lichtjes met de boter.
3 Snij de reblochon in 12 plakjes. Verdeel over het midden van 6 sneden brood, op de niet-beboterde kant.
4 Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de blaadjes samen met de zonnebloempitten en de ham over het brood.
5 Leg er een snede brood op, met de beboterde kant naar boven.
Bereiding op de barbecue:
6 Leg de croques in een grillklem en gril aan beide kanten goudbruin op een hete barbecue. Snij schuin in 2.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top