
200 gr. kippedijfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gemberpoeder
250 gr. Champignons in plakjes
2 �€" 3 bosuitjes in grove stukken
1 rode paprika in reepjes
1 eetlepel olie
2 eetlepels vloeibare margarine
1 vleestomaat in blokjes
100 gram verse ananas
Snijplank, mes, wok en koekenpan
Kwam op voedingscentrum een recept tegen wat ons wel lekker leek, heb de ingredienten ondertussen aan onze eigen smaak aangepast. het is een heel ander gerecht geworden, maar erg lekker, lekkerder dan het originele recept. gewoon je eigen smaak en fantasie gebruiken en je hebt een ander gerecht.
slank en koolhydraatarm en erg lekker
p.p. 310 kcal / 17 gr. koolhydraten / 13 gr. vet / 28 gr. eiwit
1. Snijd de kip in blokjes.
2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de ketjap, het citroensap en het gemberpoeder door.
3. Schep de kip er door en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur staan.
4. Snijd de groenten in grove stukken.
5. Roerbak de groenten in de hete olie in ca. 6 minuten gaar.
6. Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
7. Voeg de tomatenblokjes, de marinade en de ananas toe en stoof de kip in 5 minuten gaar.
8. Serveer evt. met zilvervliesrijst.
Serveren met zilvervliesrijst maar dan moet je wel extra koolhydraten berekenen.
Voedingscentrum, maar wel aangepast
270258 20-07-2020
dat is slordig, excuses, zal het gelijk aanpassen.
Lili076 12-06-2020
Beetje onhandig dat de kip niet tussen de ingrediënten staat, want nu heb ik alles zonder kip 😖