1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische tomaat-garnaal met krokante gember en koriandersaus

Aziatische tomaat-garnaal met krokante gember en koriandersaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2020

Ingrediënten 4 personen


4 vleestomaten
500 g grijze garnalen (gepeld)
1 bosje koriander
1 el gehakt bieslook
1 el limoensap
1 limoen (in partjes)
1 chilipeper
4 cm gember
shiso (groene)
200 ml kokosroom
1/2 tl paprikapoeder
arachideolie
peper en zout
Voor erbij :
naanbrood


Aziatische tomaat-garnaal met krokante gember en koriandersaus
Aziatische tomaat-garnaal met krokante gember en koriandersaus

Lekkere tomaat-garnaal net iets anders maar super lekker als voorgerecht of als hoofdgerecht  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Mix de kokosroom glad met de koriander, het limoensap, de bieslook en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en zet koel. Spoel de tomaten en snij in plakjes.
2 Schil de gember, snij 'm in dunne reepjes en bak ze krokant in hete arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de helft van de koriandersaus onder de garnalen.
3 Maak op de borden torentjes met de tomatenschijfjes en garnalen. Werk af met de gember, shiso en chilipeper. Druppel er nog wat van de resterende koriandersaus over. Geef er de partjes limoen en het naanbrood bij.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top