1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegrilde citruszalm

Gegrilde citruszalm

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2020

Ingrediënten 4 personen


4 zalmfilets (met vel)
1 citroen
50 g veldsla
olijfolie (met citroen)
grof zeezout
peper (citroenpeper)


Gegrilde citruszalm
Gegrilde citruszalm

Makkelijk en super lekker op de BBQ of  grillpan , snelle bereiding 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Borstel de zalm in met de citroenolie. Leg de zalm eerst met de velkant op de rooster van de hete barbecue en bak 3 minuten. Draai om en bak de andere kant 2 minuten verder. Kruid met de citroenpeper en grof zout.
2 Rasp de citroen en strooi de zeste over de gegrilde zalmmoten, werk af met de veldsla en serveer met wat extra citroenolie.

Serveertip

Gegrilde zalm op de barbecue? Koop dan steeds vis mét vel: dat beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Leg de zalm eerst met de velkant op de barbecue en sowieso niet op de heetste kant van de rooster. Grill 'm liever indirect.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top