1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Garnalen
  6. Bisque van garnalen met gegrilde tong, kreeft en zeekraal

Bisque van garnalen met gegrilde tong, kreeft en zeekraal

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1/2 kg grijze garnalen (ongepeld)
4 tongfilets
2 kreeftenstaarten
2 teentjes knoflook (geperst)
1 ui (fijngesnipperd)
1 stengel selder (in blokjes)
2 wortelen (in plakjes)
100 g zeekraal
3 el peterselie (fijngehakt)
1 tl dragon (fijngehakt)
2 el tomatenpuree
50 ml room
1/2 L visbouillon
1 plukje saffraandraadjes
cayennepepersnuifje
maïszetmeel
2 el arachideolie
peper en zout


Bisque van garnalen met gegrilde tong, kreeft en zeekraal
Bisque van garnalen met gegrilde tong, kreeft en zeekraal

Super lekkere luxe bisque die Slechts 355 kcal per portie heeft .....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Stoof de ui en knoflook aan in wat olie. Voeg na enkele minuten de selder, wortelen en tomatenpuree toe en voeg 2 el peterselie, de dragon en wat peper en zout toe.
2 Pel de garnalen. Voeg de schalen van de garnalen, 300 g garnalen en de saffraan toe aan de pan. Kruid met cayennepeper en giet er 400 ml water bij. Laat 20 minuten onder deksel sudderen.
3 Mix de soep en haal door een zeef. Warm opnieuw op en bind met maïszetmeel tot de gewenste dikte. Roer er de room en de resterende garnalen door en kruid eventueel nog met peper en zout.
4 Pocheer de kreeftenstaarten in de visbouillon. Snij in plakjes. Bak de zeekraal krokant in hete olie. Bak de zeetongfilets goudbruin in olie. Verdeel de vis en de kreeft over 4 diepe borden en lepel er de bisque over. Druppel er de room over. Werk af met de zeekraal en de rest van de peterselie.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top