1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Heilbot met miso-dressing

Heilbot met miso-dressing

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2020

Ingrediënten 4 personen


700 g heilbotfilet (of andere stevige witte vis)
250 g rijstnoedels (zwarte)
1 paksoi
500 g broccolini (of broccoli)
2 lente-uien
2 el sesamzaadje
Voor de misodressing :
100 ml sake (rijstwijn)
100 ml mirin (zoete rijstwijn)
150 g shiro miso
50 g suiker


Heilbot met miso-dressing
Heilbot met miso-dressing

Uit Japan komt dit heerlijke recept met heilbot en miso ; we laten de vis eerst minstens 1 uur marineren alvorens we gaan bereiden. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Breng de mirin met de sake aan de kook. Roer er de misopasta en suiker door, zodat je een kleverig papje krijgt.
2 Leg de stukken vis in een schaal en lepel er de misomarinade over. Hou wat van de marinade apart. Laat de vis 1 uur marineren in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vis op een rooster. Bak 18 à 20 minuten in de oven.
4 Kook de noedels gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de paksoi en bimi. Snij de paksoi in repen en verdeel de bimi of broccoli in kleine roosjes. Roerbak ze kort in de wok tot ze beetgaar zijn.
5 Spoel de lente-ui en snij in schuine ringen. Serveer de vis op een bedje van noedels en gewokte paksoi en bimi. Werk af met wat van de marinade en bestrooi met de lente-ui en sesamzaadjes. Serveer meteen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top