Kabeljauwhaasje op z'n Italiaans met een pilaf van quinoa met venkel
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-05-2020
Sappig stukje vis
Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie1 el150 g quinoa150 g
1 ui (gesnipperd)1
2 stengels selder (in boogjes)2 stengels
1 venkelknol (in staafjes)
1/2 L groentebouillon
1 el olijfolie
4 kabeljauwhaasje (van 150 g)
1/2 el venkelzaadje (gekneusd)
pili pili-vlokken en knoflook naar eigen smaak
1 citroen
Bereidingswijze
1 Begin met de quinoapilaf: verhit 1 el olijfolie in een steelpan. Sauteer de quinoa kort. Zet apart.
2 Fruit de ui, de selder en de venkel in 2 el olijfolie. Voeg de quinoa aan de groenten toe. Giet de groentebouillon over de quinoa (alles moet onderstaan). Dek de pan af. Laat 15 minuten pruttelen.
3 Verwarm de oven voor op 180° C. Bestrijk de kabeljauwhaasjes met olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Bestrooi met zout en peper. Verdeel het venkelzaad, de pili pili-vlokken en knoflook over de vis. Besprenkel met het citroensap. Laat 15 minuten garen.
4 Schep op elk bord een portie quinoapilaf met venkel. Schik de vis op de quinoa en garneer met takjes dille.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties