1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bladerdeeghapjes met appel en kaneel

Bladerdeeghapjes met appel en kaneel

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020

Ingrediënten 10 personen


* 5 appels, in kleine stukjes gesneden
* 3 eetlepels suiker
* 1 theelepel kaneel
* 1 eetlepel custard
* 20 plakken bladerdeeg, ontdooid
* 2 eidooiers, losgeklopt
* kaneelsuiker


Verder heb je nodig


Mengkom
bakpapier
vork


Ik had het recept 'appelkanjers' van Rutger gemaakt en dat smaakte heerlijk, dit recept voor mezelf iets aangepast, zonder de amandelen en rechthoekig in plaats van rond, iedereen in huis is er dol op, credits gaan ook volledig naar Rutger Bakt, alleen dan iets aangepast voor mezelf

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier
Meng de appelstukjes met de suiker, kaneel en custardpoeder en roer goed door
Snij de bladerdeegplakjes door de helft
Verdeel over 10 plakken bladerdeeg de appelvulling, laat de randen vrij.
Maak de randen van het bladerdeeg een beetje nat met water en leg de overige plakjes bladerdeeg er over heen.
Druk de zijkanten goed dicht met een vork.
Smeer met een kwastje op elk bladerdeeghapje wat eigeel en bestrooi ze allemaal met kaneelsuiker
Bak ze ca. 25 รก 35 minuten goudbruin in het midden van de oven en laat ze na afloop iets afkoelen op een rooster

Bron

Gedeetelijk van het recept 'appelkanjers' van Rutger Bakt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JessieM72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JessieM72
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top