* 5 appels, in kleine stukjes gesneden
* 3 eetlepels suiker
* 1 theelepel kaneel
* 1 eetlepel custard
* 20 plakken bladerdeeg, ontdooid
* 2 eidooiers, losgeklopt
* kaneelsuiker
Mengkom
bakpapier
vork
Ik had het recept 'appelkanjers' van Rutger gemaakt en dat smaakte heerlijk, dit recept voor mezelf iets aangepast, zonder de amandelen en rechthoekig in plaats van rond, iedereen in huis is er dol op, credits gaan ook volledig naar Rutger Bakt, alleen dan iets aangepast voor mezelf
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier
Meng de appelstukjes met de suiker, kaneel en custardpoeder en roer goed door
Snij de bladerdeegplakjes door de helft
Verdeel over 10 plakken bladerdeeg de appelvulling, laat de randen vrij.
Maak de randen van het bladerdeeg een beetje nat met water en leg de overige plakjes bladerdeeg er over heen.
Druk de zijkanten goed dicht met een vork.
Smeer met een kwastje op elk bladerdeeghapje wat eigeel en bestrooi ze allemaal met kaneelsuiker
Bak ze ca. 25 á 35 minuten goudbruin in het midden van de oven en laat ze na afloop iets afkoelen op een rooster
Gedeetelijk van het recept 'appelkanjers' van Rutger Bakt