Satésaus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020

Ik wilde altijd al eens zelf satésaus/pindasaus maken, een middagje in de keuken en van alles uitproberen en hij is goed gelukt en smaakt heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 ui, geraspt
* 2 grote teentjes knoflook, geraspt
* olie om in te bakken
* 6 eetlepels pindakaas (ik gebruik de pindakaas van de aldi)
* 300 ml melk
* 1 eetlepel maggi
* 1 eetlepel azijn
* 6 eetlepels ketjap manis
* 1 eetlepel sambal
* 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpannetje
garde

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en de knoflook aan.
Voeg de melk en de pindakaas toe en roer met een garde tot de pindakaas is opgelost.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer na elke toevoeging goed door, breng zachtjes aan de kook en laat de saus iets inkoken tot het de gewenste dikte heeft en het een mooie gladde saus is

note: als het iets te dik is dan kun je hem aanlengen met een beetje water

Laatste reacties

benbear avatar
benbear 07-08-2020

heerlijke saus

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten