1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Satésaus

Satésaus

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020

Ingrediënten 4 personen


* 1 ui, geraspt
* 2 grote teentjes knoflook, geraspt
* olie om in te bakken
* 6 eetlepels pindakaas (ik gebruik de pindakaas van de aldi)
* 300 ml melk
* 1 eetlepel maggi
* 1 eetlepel azijn
* 6 eetlepels ketjap manis
* 1 eetlepel sambal
* 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Steelpannetje
garde


Ik wilde altijd al eens zelf satésaus/pindasaus maken, een middagje in de keuken en van alles uitproberen en hij is goed gelukt en smaakt heerlijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en de knoflook aan.
Voeg de melk en de pindakaas toe en roer met een garde tot de pindakaas is opgelost.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer na elke toevoeging goed door, breng zachtjes aan de kook en laat de saus iets inkoken tot het de gewenste dikte heeft en het een mooie gladde saus is

note: als het iets te dik is dan kun je hem aanlengen met een beetje water



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JessieM72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JessieM72
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top