1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. AVOCADOSOEP MET ZURKEL

AVOCADOSOEP MET ZURKEL

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g zurkel
2 avocado's, geschild en ontpit
1 lente-uitje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 citroen, geperst
1 kl olijfolie
20 g rode bietscheuten
8 takjes dille
peper en zout


AVOCADOSOEP MET ZURKEL
AVOCADOSOEP MET ZURKEL

Deze koude avocadosoep met zurkel is een echt vitaminebommetje. Werk af met mooie rode bietscheuten voor een mooi contrasterend effect.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit een koffielepel olijfolie en fruit de knoflook glazig. Doe er de zurkelblaadjes bij. Bak op een matig vuur tot de blaadjes geslonken zijn.
-Pureer het vruchtvlees van de avocado en breng op smaak met het citroensap.
-Vermeng de avocadopuree met de gestoofde zurkel.
-Schenk er een kopje water bij en pureer nogmaals.
- Leng aan met wat meer water tot het een dik, vloeibaar soepje is.
-Kruid de soep met peper en zout.
-Werk af met het lente-uitje, de rode bietscheutjes en de takjes dille.
-Serveer koud.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top