1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. GEVULDE SLABLADEREN MET QUORNGEHAKT

GEVULDE SLABLADEREN MET QUORNGEHAKT

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g quorngehakt
1 krop Romeinse sla
100 g tomatenblokjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 blokje groentebouillon
2 el tomatenpuree
4 tl olijfolie
1 tl rozemarijnblaadje
peper en zout


Verder heb je nodig


Bakpapier

GEVULDE SLABLADEREN MET QUORNGEHAKT
GEVULDE SLABLADEREN MET QUORNGEHAKT

Een gezonde warme vegetarische 'wrap' van slabladeren gevuld met quorngehakt. Lekker en makkelijk te bereiden. Ideaal als luchtige lunch of een hapje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Haal 16 grote slabladeren uit de krop romeinse sla. Blancheer ze zacht in kokend water en laat afkoelen onder koud water. Laat de bladeren drogen.
-Stoof de ui samen met de knoflook aan in 2 koffielepels olijfolie. Schenk er de tomatenblokjes en -puree aan toe. Breng op smaak met de rozemarijn, het bouillonblokje, 100 milliliter water, peper en zout. Voeg het quorngehakt toe en laat 10 minuten pruttelen.
-Leg de slabladeren per 2 op elkaar en verdeel hierover de vulling.
-Rol op en leg de 8 rolletjes naast elkaar op een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet nog 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en dien meteen op.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top