
400 g quorngehakt
1 krop Romeinse sla
100 g tomatenblokjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 blokje groentebouillon
2 el tomatenpuree
4 tl olijfolie
1 tl rozemarijnblaadje
peper en zout
Bakpapier
Een gezonde warme vegetarische 'wrap' van slabladeren gevuld met quorngehakt. Lekker en makkelijk te bereiden. Ideaal als luchtige lunch of een hapje.
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Haal 16 grote slabladeren uit de krop romeinse sla. Blancheer ze zacht in kokend water en laat afkoelen onder koud water. Laat de bladeren drogen.
-Stoof de ui samen met de knoflook aan in 2 koffielepels olijfolie. Schenk er de tomatenblokjes en -puree aan toe. Breng op smaak met de rozemarijn, het bouillonblokje, 100 milliliter water, peper en zout. Voeg het quorngehakt toe en laat 10 minuten pruttelen.
-Leg de slabladeren per 2 op elkaar en verdeel hierover de vulling.
-Rol op en leg de 8 rolletjes naast elkaar op een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet nog 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en dien meteen op.
15gram