1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Taart
  6. TAART MET KRAB EN ASPERGES

TAART MET KRAB EN ASPERGES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020

Ingrediënten 4 personen


200 g krabbenvlees
300 g bladerdeeg
150 aspergepunten, witte
2 el parmezaanschilfers
25 g bloem
3 eieren, gesplitst
300 ml melk
25 g boter
1 tl chilipoeder
nootmuskaat
1 el bieslook, gesneden


TAART MET KRAB EN ASPERGES
TAART MET KRAB EN ASPERGES

Een heerlijk super lekkere en luxueuse quiche met krab en witte asperges! Perfecte voor een zondagse brunch 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Rol het bladerdeeg uit en bak 15-20 minuten blind in de oven op bakpapier. Verlaag dan de oventemperatuur naar 190 °C.
-Smelt de boter in een pan en doe er de bloem bij. Laat 1 minuut opdrogen. Voeg er geleidelijk en al roerend de melk bij tot je een gladde massa krijgt. Kruid met nootmuskaat, zout en chilipoeder. Laat afkoelen.
-Roer het krabvlees door de saus.
-Blancheer de asperges in 3 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen onder koud water. Dep droog met keukenpapier en schik ze op de bladerdeegdeegbodem.
-Voeg de eidooiers toe aan de saus en meng door elkaar. Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg ze geleidelijk en al roerend toe aan de saus.
-Schenk de saus met de krab over de asperges en werk af met de parmezaanschilfers.
-Zet 30-35 minuten in de oven en bak goudbruin.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top