ASPERGEBROODJES

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020
  • ASPERGEBROODJES

    ASPERGEBROODJES

    ASPERGEBROODJES

Een geweldig originele en lekkere variatie op worstenbroodjes: aspergebroodjes met gerookte zalm. Dit moet elke aspergeliefhebber proberen!  Lekker als lunch, voorgerecht of tussendoortje 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 vel bladerdeeg
4 witte asperges, dikke
4 sneetjes gerookte zalm
10 g dille
klontje boter
scheutje water
1 eigeel
1 el sesamzaad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Schil de asperges en snij het uiteinde weg.

-Zet een grote, lage pan op het vuur en laat hierin een klontje boter smelten. Doe er een klein beetje water bij en kruid met peper en zout. Leg de geschilde asperges hierin en zet er een deksel op. Laat dit een vijftal minuten stoven op een middelhoog vuur.
-Rol het vel bladerdeeg uit en snij dit in 2 gelijke stukken. (een ronde vorm wordt dus 2 halve cirkels).
-Haal de asperges van het vuur en laat deze even uitlekken. Verdeel wat verse dille op de asperges en rol ze per 2 asperges in 2 sneetjes gerookte zalm.
-Leg de 2 zalm-aspergepakketjes elk op een stuk bladerdeeg en maak er 2 worstenbroodjes van. Maak van elke lap bladerdeeg een wrap zodat de asperges en zalm overal bedekt zijn.
-Meng het eigeel met een klein beetje water en strijk de worstenbroodjes in met het eimengsel.
-Verdeel nog wat sesamzaadjes over de worstenbroodjes en bak ze af gedurende ongeveer 25 minuten op 180°C.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten