Aardappels
Extra lekker smaken aardappelen die op de barbecue zijn gepoft. En ze zijn zo makkelijk om te maken. Leg een goed schoongeboende aardappel 45 minuten in de hete houtskool tot deze gemakkelijk kan worden ingeprikt. Blaas de as van de aardappel en serveer met zout en boter of kruidenboter.
Variatie-idee: prik een schoongeboende aardappel enkele keren met de punt van een mes in. Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad en rol deze in met olie ingevet aluminiumfolie. Leg het pakketje 45 minuten tussen het gloeiende houtskool. Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter.
Nog sneller: uit de magnetron (als je die bij je hebt). Voor een snellere bereiding is de magnetron heel makkelijk. Prik de schoongeboende aardappel met een vork in. Leg de aardappel op een schone theedoek 6 minuten op 700 Watt in de magnetron. Laat deze daarna nog 10 minuten tussen het houtskool garen.