1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. FRISSE SALADE MET GEROOKTE ZALM EN KRIELTJES

FRISSE SALADE MET GEROOKTE ZALM EN KRIELTJES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020

Ingrediënten 2 personen


1 zakje stoomkrieltje
½ komkommer
2 lente-uitjes
10 g dille
½ potje magere yoghurt
150 g gerookte zalm
3 el mayonaise
1 kl wittewijnazijn
peper en zout


FRISSE SALADE MET GEROOKTE ZALM EN KRIELTJES
FRISSE SALADE MET GEROOKTE ZALM EN KRIELTJES

Een heerlijke snelle salade met een Scandinavisch tintje: gestoomde krieltjes in een frisse yoghurtdressing met dille, lente-ui en krokante blokjes komkommer. Werk af met gerookte zalm. Heerlijk licht en in 15 minuten klaar. Dat verdient een fris wit wijntje voor erbij!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor je begint te koken:
-haal de ingrediënten uit de koelkast.
-was de komkommer.
-zet een snijplank, mes en grote kom klaar.

-Leg de stoomkrieltjes in de verpakking 6 minuten in de microgolfoven. Laat ze nog 1 minuut nagaren en spoel ze dan grondig onder koud water en halveer ze.
-Snij de komkommer in fijne blokjes.
-Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de dille fijn.
-Doe alles samen in een grote kom en meng er de yoghurt, mayonaise, wittewijnazijn, peper en zout en tenslotte ook de krieltjes door.
-rol de plakjes zalm op en serveer ze bij de krieltjessalade.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top