1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier

Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier

  • Biologisch, Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2020

Ingrediënten 1 personen


- 500 gram rabarber
- 1 sinaasappel
- 3 takjes munt
- 500 gram Geleisuiker (of 250 gram Geleisuiker speciaal)
- 1 borrelglaasje Grand Marnier (of andere sinaasappellikeur)


Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier

Het is weer rabarbertijd en de stelen schieten vanzelf weer uit de grond. Ik had er nog nooit eerder jam mee gemaakt dus dat wilde ik ook wel eens zelf proberen en omdat ik rabarber uit eigen tuin heb is het dus leuk om er weer eens iets anders mee te maken dan de standaard recepten.
Ik heb er een scheutje Grand Marnier in gedaan als "finishing touch" maar gebruik je liever geen alcohol dan kun je het ook gewoon weglaten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij de boven en onderkant van de rabarber, neem de draden tegelijkertijd mee af en snij de rabarber in stukjes. Was de rabarber en doe de stukjes met een bodempje water in een pan (neem het liefst een grote pan want het kan nogal spetteren).
- Rasp de Sinaasappel en pers de sinaasappel uit, Doe het rasp en het sap beiden in de pan bij de rabarber.
- Doe de takjes munt en de Grand Marnier erbij en kook net zolang tot de rabarberstukjes gaar zijn en uiteenvallen. (Goed doorroeren).
- De munttakjes er weer uithalen.
- De Geleisuiker erbij doen en goed doorroeren, na 4 minuutjes koken de jam in schone potjes doen en 10 minuutjes op de kop zetten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top