1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Pastel de nata

Pastel de nata

  • Portugees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020

Ingrediënten 10 personen


* 5 vellen bladerdeeg
* 1 eetlepel bloem
* 70 gram suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 250 ml slagroom
* rasp van 1 citroen
* 5 eidooiers
* paar druppels vanille-aroma
* gesmolten boter om in te vetten
* iets bloem om te bestuiven


Verder heb je nodig


Muffinvorm
glas om deeg uit te steken
steelpannetje
deegroller
garde


Kwam al vaker recepten hier van tegen en het is zo ontzettend lekker, hier thuis zijn ze altijd blij als ik het weer maak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Vet de muffinvorm in met een beetje boter
Bestuif het werkblad en een deegroller met wat bloem en rol het deeg iets uit.
Steek er met een glas (dat iets groter is dan de gaten in de muffinvorm) 2 rondjes uit
Bekleed de muffinvormpjes met de rondjes deeg
Voeg de slagroom toe aan een steelpannetje en verwarm deze, niet koken!.
Voeg de vanille-aroma en citroenrasp toe en roer nog even door
Klop de eidooiers in een aparte kom los met een garde, voeg de suiker, vanillesuiker en 1 eetlepel bloem toe en roer tot een glad mengsel.
Voeg dit eimengsel beetje bij beetje toe aan de warme room en laat al roerend goed opnemen.
Laat het mengsel daarna iets indikken.
Schep de vanillevla in de bladerdeegvormpjes tot iets onder de rand.
Zet de vormpjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
Laat ze vervolgens afkoelen en haal ze uit de vorm

Bron

Dit recept heb ik van de website leuke recepten.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JessieM72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JessieM72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top