1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pittige snijbonen schotel

Pittige snijbonen schotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020

Ingrediënten 2 personen



Hoofdingrediënten
400 g snijbonen in schuine reepjes gesneden
200 g gehakt maakt niet uit welk gehakt
4 kleine sjalotjes fijngesnipperd
2 teentje knoflook

Pittige saus:
1 tl kurkuma gemalen
2 tl laos gemalen
3 el sambal manis
1 el ketjap manis
2 tl limoensap of citroensap
1 tl kokosbloesemsuiker of een andere suiker
Optioneel
0.50 bosui in schuine ringetjes gesneden
0.50 Spaanse peper in schuine ringetjes gesneden



Pittige snijbonen schotel
Pittige snijbonen schotel

Een heerlijk roerbak gerecht met snijbonen en gehakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de snijbonen in schuine reepjes
Kook de snijboontjes voor tot beetgaar.
Snipper twee kleine sjalotjes of één grote sjalot.
Hak het teentje knoflook fijn.
Zet een wok op het vuur en verhit een laagje olie op middellaag vuur.
Fruit de sjalot en knoflook gedurende twee minuten onder voortdurend roeren.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Doe de saus bij de gefruite sjalot en knoflook.
Roer alles goed door elkaar en laat het een seconde of twintig pruttelen.
Voeg het gehakt toe aan de wok, meng alles goed door elkaar en zet het vuur hoog.
Wok het gehakt in drie minuten goudbruin en gaar onder voortdurend roeren.
Voeg de snijbonen toe en roerbak het gerecht erdoor
Roerbak de Spaanse peper erdoor en op het laatst ook de bosui
gefrituurde uitjes of seroendeng past er ook prima bij.

Serveertip

Lekker met zoetzure komkommer.

Bron

Internet aangepast aan eigen behoefte.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top