1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Injera (Afrikaans platbrood)

Injera (Afrikaans platbrood)

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020

Ingrediënten 8 personen


1 kg zelfrijzend bakmeel
250 g volkorenbloem
5 g (1 theelepel) bakpoeder
500 ml sodawater



.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng de twee soorten meel en bakpoeder in een kom. Voeg het sodawater toe en meng er een glad, dun beslag van.

Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Als er een druppel water van de bodem opspringt, is de pan warm genoeg. Schep zoveel beslag in de koekenpan, dat de bodem bedekt is; draai de pan om het beslag te laten uitlopen en zet hem dan weer terug op de warmtebron.

Als het vocht verdampt is en er kleine putjes in het oppervlak verschijnen, kan de injera uit de pan. Injera wordt slechts aan een kant gegaard en mag niet bruin worden.

Als de eerste injera niet gaar is, laat deze dan nog wat langer garen, maar maak de volgende iets dunner. Net als bij flensjes mag de injera niet te lang bakken, want dan ontstaat een knapperig brood, dat misschien wel smakelijk, maar niet te vouwen is.

Leg de ene injera op de andere en doe er een doek over om te voorkomen dat ze uitdrogen. Voor het serveren de injera op een schaal of een bakvorm leggen in elkaar overlappende concentrische cirkels, te beginnen aan de binnenkant en naar buiten toe werkend tot de injera over de rand valt.

Bron

Https://afrikalinks.nl/injera/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top