1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Garnalenkroketjes met peterselie en citroen

Garnalenkroketjes met peterselie en citroen

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020

Ingrediënten 4 personen


250 gram Hollandse garnalen
125 gram boter
2 sjalotten
100 gram bloem
0.5 dl witte wijn
1 dl schaaldierenbouillon/bisque
half bosje bieslook (fijngesneden)
3.5 dl kippenbouillon
2 eiwitten
50 gram bloem
50 gram paneermeel
olie om te frituren
zout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem, platte schaal met hoge rand, keukenfolie, frituur
Kooktechnieken: Binden, Terugkoelen


Heerlijke klassieke garnalenkroketten voor een heerlijke snack

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotten
Smelt de boter en fruit de sjalotten enkele minuten aan zonder te kleuren.
Voeg de bloem toe en laat deze al roerend gaar worden op laag vuur.
Blus af met de witte wijn.
Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde, dik gebonden saus. Laat deze 10 minuten zachtjes koken.
Roer de garnalen en de bieslook door de saus en neem de pan van het vuur.
Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bak en laat deze afkoelen.
Laat de ragout als deze op kamertemperatuur is nog minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Vorm van de ragout met bebloemde handen acht kroketjes van 2 x 6 cm.
Klop de eiwitten los in een schaal en strooi bloem en paneermeel in 2 schalen.
Haal de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en als laatste door het paneermeel.
Verhit de olie tot 180 graden en bak de kroketjes in porties goudbruin.

Serveertip

Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Patronpatissier


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Patronpatissier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top