Rabarbertaart
- Vegetarisch, Banket
- 30-60 min.
Fusion in onze familiekookapp; 'Sancooking' Recept uit Californie in een Australisch tijdschrift gemaakt door mijn broer in Perth en nu weer bewerkt door mij in Nederland. Het wachten is op een neef die het weer doorvertaalt naar de staat van herkomst in de US.
Ingrediënten 8 recipe.people
500 gr rabarber100 gr suiker
50 gr spijs
10 gr roomboter
5 plakken bladerdeeg
1 sinaasappel
mespunt kaneel
Benodigdheden
vlaaivorm of elke andere lage ronde bakcorm, kan ook op bakpapier direct op de plaat van de ovenBereidingswijze
* Snijd de rabarberstelen in moten van 6 cm en
* Kneed de plakken bladerdeeg tot een bol en rol weer uit tot de oorspronkelijke dikte.
* Leg de plak op bakpapier en krul de randen enigszins om naar binnen (zie foto).
* Snijd de spijs in zeer dunne plakken (1 mm) en spreid deze uit over de plak bladerdeeg.
* Schik de moten rabarber op het bladerdeeg in visgraat patroon (zie foto)
* Beboter de moten met een kwastje en strooi er daarna wat suiker over.
* Bak 10 minuten in oven op 225C en opeenvolgend nog 30 minuten op 180C
* Laat de taart afkoelen
* Maak van de rabarberresten met wat suiker (30gr), de geraspte sinaasappelschil en het sap van de
sinaasappel plus de kaneel een dunne saus (evt nog even met de staafmixer) en giet deze over de afkoelende
taart
* De taart kan lauw of koud geserveerd worden
Bron
Chez Panisse Berkeley
Serveertip
Lekker met dunne gezoete room of met een bolletje vanille-ijs