XL burger met gegrilde ui en cheddar en een pittige twist

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020
  • XL burger met gegrilde ui en cheddar en een pittige twist

    XL burger met gegrilde ui en cheddar en een pittige twist

    XL burger met gegrilde ui en cheddar en een pittige twist

Zelf hamburgers maken is leuk én super lekker. Met deze flinke burger maak je iedereen blij!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g zoete uien
750 g rundergehakt
1,5 el worcestersaus
2 el olijfolie
200 g romainesla of 1 krop little gem
4 hamburger buns
8 plakjes cheddarkaas
4 el Jumbo piccalilly of Madame Jeanette piccalilly
zout
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Barbecue
Alluminium grillschaal

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan.

2. Pel en snipper 1 ui. Kneed het rundergehakt in een kom met de worcestersaus en de gesnipperde ui. Vorm er met vochtige handen 4 dikke hamburgers van.

3. Leg de rest van de uien in de schil op de barbecue en rooster ze 20-30 min., tot de schil zwart wordt. Haal de uien van de barbecue en laat ze afkoelen. Pel de uien, snijd ze in mooie ringen en bestrooi ze met zout en peper.

4. Bestrijk de hamburger met de olie. Gril de burger in 5 min. per kant goudbruin en gaar.
Leg een toef sla op de onderkant van de broodjes. Leg er de burgers en de kaas op. Verdeel de uien erover.

5. Schep de piccalilly erop en dek af met de bovenkant van de broodjes.

Serveertip

Probeer in plaats van gesneden ui, de hele ui te roosteren. Controleer of ze gaar zijn door ze zo nu en dan voorzichtig in te drukken. Ze moeten zacht aanvoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten