1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gehaktballetjes in een zacht romige paprikasaus met champignons

Gehaktballetjes in een zacht romige paprikasaus met champignons

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020

Ingrediënten 2 personen


Gehaktballetjes
250 gram gemengd gehakt
1 1/2 eetlepel paneermeel
zout, peper
1/2 losgeklopt ei of een scheutje melk
2 eetlepels zonnebloemolie
Saus
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 rode paprika, in stukjes
plm. 125 gram champignons in plakjes
1/2 blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 laurierblaadje
1 afgestreken eetlepel Provencaalse kruiden
1/2 verkruimelde vleesbouillontablet
100 ml crème fraîche
peper, zout
gehakte peterselie of basilicum


Verder heb je nodig


Hapjespan of grote koekenpan

Deze gehaktballetjes in romige paprika/champgnonsaus zijn heerlijk bij pasta
Deze gehaktballetjes in romige paprika/champgnonsaus zijn heerlijk bij pasta

Ik had een half bakje crème fraîce, een halve paprika en een deel champignons over in de koelkast.
Dat moest op en zo ontstonden deze lekkere gehaktballetjes in een romige saus.
Wij hebben dit gegeten met spätzle (Oostenrijkse pasta), maar smaakt prima bij bijna alle soorten Italiaanse pasta.
Het is een ruime hoeveelheid voor 2 personen denk ik. Wij hadden dan ook iets over.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gehakt mengen met peper, zout, paneermeel en ei. Hiervan kleine gehaktballetjes maken.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak het laurierblaadje ook even mee.
Voeg de champignons en de paprika toe en bak deze plm. 5 minuten mee.
Voeg de tomatenblojes en de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar.
Maak op smaak met de vekruimelde bouillontablet en Provencaalse kruiden.
Proef of er eventueel nog peper en zout bij moet.
Garneer met gehakte peterselie of basilicum.

Serveertip

Lekker met pasta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top