1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Babi smoor Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus

Babi smoor Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020

Ingrediënten 2 personen


500 g varkenskarbonade
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
3 tenen knoflook, gesnipperd
2 salam blaadjes ( ik heb laurier gebruikt)
1 ui of 2 sjalotten, gesnipperd
1/2 citroen (sap)
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
1 tl nootmuskaat
5 el ketjap manis (zoete ketjap)


Verder heb je nodig


Hapjespan


Zacht gesmoorde varkenskarbonade in een heerlijke ketjapsaus. Dis is smullen !!

Kan heel goed in de slowcooker.

Kan heel goed in de slowcooker.
Babi smoor Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus
Babi smoor   Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus
Babi smoor Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus
Babi smoor   Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus

Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het lekkerste is varkensvlees met wat vet erin. (Speklapjes kunnen ook heel goed).
Babi smoor is heel snel te bereiden, maar je moet rekenen op plm. 1 uur zachtjes sudderen.
Je kunt dit ook in de slowcooker doen. Kies dan op 4 uur op stand low.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder het bot van circa 500 gr varkenskarbonade en snijd het in hapklare stukjes. Bestrooi het vlees rondom met wat zout en peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in plm. 5 minuten rondom bruin.
Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg 1 tl nootmuskaat en 1 tl ketoembar toe en meng goed door het geheel.
Voeg vervolgens ongeveer 5 el ketjap manis toe en vermeng goed met het vlees.
Schenk ongeveer 250-300 ml (warm) water toe en het sap van een 1/2 citroen.
Voeg ook 2 salam blaadjes toe (ik heb laurierblaadjes gebruikt).
Laat het geheel nu ongeveer 40-45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan of schuin op de pan. Als het vocht grotendeels is opgenomen dan is het goed. Voeg eventueel wat extra ketjap toe.

Serveertip

Wij hebben dit gegeten met mijn recept :
https://www.smulweb.nl/recepten/1479381/Aziatische-eiermie-met-veel-groenten-en-roerei-super-gezond-en-lekker en dat was verrukkelijk.
Ook lekker met rijst en https://www.smulweb.nl/recepten/1383391/Sperziebonen-met-paprika-in-pindasaus of https://www.smulweb.nl/recepten/1423673/Sperziebonen-in-een-pittige-kokossaus.

Bron

Https://smaakmenutie.nl/babi-smoor/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top