1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Bistec encebollado

Bistec encebollado

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020

Ingrediënten 4 personen


600 g biefstuk (filet)
½ citroen
4 rode uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 teentjes geperste look
1 theelepel azijn
mespuntje gedroogde oregano
olie
2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie



Bistec encebollado
Bistec encebollado

Bistec encebollado is een zeer populair gerecht in verschillende Latijns-Amerikaanse landen en in Mexico is het geen uitzondering. Fijngesneden filets worden gewoonlijk gekruid met de basis, knoflook, zout en peper en gekookt met veel uien.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Spoel het vlees met warm water. Wrijf het in met de citroen, bestrijk met de geperste look en kruid met versgemalen zwarte peper, zeezout en oregano. Laat het vlees rusten.
2. Snij de paprika's in 2, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees van de paprika's in reepjes. Pel de ui en snij in dunne partjes. Bak de uipartjes in olie tot ze glazig worden, voeg de paprikareepjes toe. Besprenkel met azijn en laat stoven tot het vocht verdampt is. Haal uit de pan.
3. Bak het vlees in olie in dezelfde pan. Snij het vlees in plakken en verdeel over de borden. Leg er de ui-paprikamengeling over en werk af met de fijngesneden bladpeterselie.
4. Serveer met rijst en bonen.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top