Entrecôte met masalaboter

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020
  • Entrecôte met masalaboter

    Entrecôte met masalaboter

    Entrecôte met masalaboter

Makkelijk en lekker stuk vlees , dat we eerst min 1 uur laten marineren voor we het op de hete kolen van de BBQ gaan grillen , ondertussen maken we de  massalaboter . Uw gasten zullen niet weten wat ze proeven......super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg entrecôte
1 dl olijfolie
50 ml worcestersaus
200 g ongezouten roomboter
½ ui
1 teentje look
2 el curry
1 el sap van citroen
1 el worcestersaus
4 ansjovisfilets
1 el kappertjes
½ tl zout
½ tl chilipoeder
10 g bladpeterselie
10 g basilicum
10 g tijm
½ tl gemalen gemberpoeder
1 eidooier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie

Bereidingswijze

-Meng de olijfolie met de worcestersaus en marineer het vlees 1 u in dit mengsel.

Masalaboter:
- Pel de ui en het teentje look. Snipper de ui en look fijn en bak zacht en glazig zonder te laten kleuren in een scheut olijfolie.
-Voeg het kerriepoeder toe en roerbak een paar min.
-Doe het gebakken uimengsel met de rest van de ingrediënten behalve de boter in het hakmolentje en meng tot een grove pasta.
-Voeg de boter toe en laat nogmaals draaien. Breng verder op smaak indien nodig.
-Rol de masalaboter in plasticfolie of bakpapier tot een worstje en verpak nog eens strak in aluminiumfolie.
-Leg in de koelkast en laat opstijven.

-Kruid het vlees met peper en zout en leg het boven hete kolen op de barbecue.
-Rooster het vlees naar wens, 8 à 12 min aan elke kant.
-Haal het vlees van het vuur en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie.
-Snij het vlees in schuine stukken en leg een plakje masalaboter op elk stuk vlees.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten