1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Olive all'ascolana

Olive all'ascolana

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2020

Ingrediënten 8 personen


150 g groene olijven met look
2 eieren
bloem
paneermeel
40 g rode ui
20 g wortel
30 g bleekselder
2 sneetjes mortadella
2 sneetjes prosciutto crudo
50 g Parmezaanse kaas
50 g rundgehakt
50 g kippengehakt
olijfolie
truffelolie



Olive all'ascolana
Olive all'ascolana

Een échte specialiteit die je geproefd moet hebben als je in Le Marche bent, zijn de gevulde olijven uit Ascoli Piceno, de zogenaamde olive all'ascolana. Hiervoor worden de grote, groene olijven gebruikt, de Ascolana-olijven, die in de heuvels rondom Ascoli Piceno groeien. Je kan ze nu zelf thuis bereiden , super ! We serveren deze lekkernij warm .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel de ui en schil de wortel. Snij de ui, wortel en selder in brunoise.
-Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de brunoise glazig.
-Voeg rund- en kippengehakt toe en bak rul. Prak met een vork en laat afkoelen.
-Rasp de Parmezaanse kaas en doe samen met de mortadella, prosciutto en gehaktmengeling in het hakmolentje. Voeg truffelolie toe en mix tot een fijne paté.
-Snij de olijven, zodat je olijvenslierten bekomt.
-Rol een bolletje van de paté en draai er een olijvensliert rond.
-Verwarm de frituurolie op 180°C.
-Paneer de gevulde olijven. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel.
-Herhaal de laatste 2 stappen (ei + paneermeel).
-Frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
-Serveer warm.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top