1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Notenbrood

Notenbrood

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2020

Ingrediënten 12 personen


* 1 zakje studentenhaver, ca. 200 gram (ik haal zelf de rozijnen er uit)
* 500 gram bloem
* 1 zakje bakpoeder
* 200 gram donkere basterdsuiker
* 1 eetlepel citroensap
* 1 ei
* 350 ml melk


Verder heb je nodig


Pollepel
cakeblik
bakpapier


Dit recept ooit eens gekregen van de kraamverzorgster van mijn zusje, het roeren van de melk er door is redelijk zwaar, maar uiteindelijk wordt het beslag een mooi geheel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden
Hak de noten in stukjes, ze hoeven niet te klein te zijn
Doe in een grote kom de bloem en voeg daar de bakpoeder en basterdsuiker aan toe en roer goed door,
voeg dan de noten toe en roer nogmaals door
Voeg de citroensap en het ei toe en roer weer even goed door
Voeg dan steeds beetje bij beetje de melk toe en meng dit met de pollepel er door, dit gaat even zwaar maar uiteindelijk krijg je een mooi dik beslag
Bekleed de cakevorm met bakpapier en doe het beslag hier in.
Bak het brood ca 45 รก 60 minuten in het midden van de oven

Serveertip

Dit brood kan zonder boter gegeten worden, maar met roomboter er op is zeker een aanrader

Bron

Recept van de kraamverzorgster van mijn zusje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JessieM72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JessieM72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top