sissende kipfajita's van Jamie

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2020
  • sissende kipfajita's van Jamie

    Sissende kipfajita's van Jamie

    Sissende kipfajita's van Jamie

een van de snelle en makkelijke en lekkere recepten van Jamie 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gedroogde chipotle- of anchopeper, of een paprika
2 lentje uitjes
1 grote rijpe tomaat
1/2 bosje verse koriander
1 verse rode Spaanse peper
2 limoenen
2 tl balsamicoazijn
1 el sojasaus
2 rode/gele paprika's
1 rode ui
3 kipfilets
1 e.l gerookte paprikapoeder, plus wat extra voor erbij
Olijfolie
Rijst & bonen
400 gram (borlotti/cannellini)bonen
1/2 tl komijnzaad
1 verse rode Spaanse peper
1 kop (zilvervlies)rijst
1 citroen
1 volkorentortilla's
1 el (magere) yoghurt
20 gr feta
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpannen, blender, serveerschaal

Bereidingswijze

Verkruimel de gedroogde peper in de blender en giet er voldoende water bij om ze te laten wellen, of doe de paprika in de blender zonder water.
Maak de lente uitjes schoon en doe ze met de tomaat, de steeltjes van de koriander, de verse peper, het sap van 1 limoen, de balsamicoazijn en de sojasaus in de blender. (nog niet pureren)
Doe de deksel op de beker en laat hem even zo staan.
Snijd de steeltjes van de paprika's en verwijder de zaadjes, scheur ze in stukjes en leg ze in de droge grillpan.
Pel de rode ui, snijd hem in vieren, doe de partjes bij de stukken paprika in de grillpan, met wat peper en zout, en laat zachtjes grillen.
Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en wrijf ze in met peper, zout en het paprikapoeder.
Vouw het papier over de kipfilets en sla ze plat met een deegroller.
Leg ze met 1 el olijfolie in de koekenpan, keer ze iedere 5 minuten om.
Doe een mok rijst en 2 mokken kokend wateren 1/2 citroen in een pan, en laat de rijst zachtjes gaar worden. Af en toe roeren.
Spoel de bonen af en doe ze met 1 el olijfolie, het komijnzaad, en de hele Spaanse peper in een grote pan.
Schep ze een paar minuten regelmatig om tot de bonen een krokant velletje hebben.
Pureer de ingrediënten die je in de blender had laten staan tot een glad geheel en schenk het op een serveerschaaltje.
Roer de rijst en het sap van 1 citroen door de bonen en warm ze goed op.
Schep de gegrilde groente op een bord of plank en warm de tortilla's op in de grillpan.
Snijd de kip in reepjes en serveer ze bij de gegrilde groente, de rijst en bonen, de tortilla's en partjes limoen.
Schep wat yoghurt over de groente en bestrooi alles met wat koriander en feta, eet smakelijk!

Bron

24 kitchen; Jamie Oliver's 15 minute meals

Serveertip

serveren op een grote plank of schaal.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten