1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. sissende kipfajita's van Jamie

sissende kipfajita's van Jamie

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1 gedroogde chipotle- of anchopeper, of een paprika
2 lentje uitjes
1 grote rijpe tomaat
1/2 bosje verse koriander
1 verse rode Spaanse peper
2 limoenen
2 tl balsamicoazijn
1 el sojasaus
2 rode/gele paprika's
1 rode ui
3 kipfilets
1 e.l gerookte paprikapoeder, plus wat extra voor erbij
Olijfolie
Rijst & bonen
400 gram (borlotti/cannellini)bonen
1/2 tl komijnzaad
1 verse rode Spaanse peper
1 kop (zilvervlies)rijst
1 citroen
1 volkorentortilla's
1 el (magere) yoghurt
20 gr feta


Verder heb je nodig


Koekenpannen, blender, serveerschaal


zo mooi mogelijk gepresenteerd...net als Jamie
zo mooi mogelijk gepresenteerd...net als Jamie

Een van de snelle en makkelijke en lekkere recepten van Jamie 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de gedroogde peper in de blender en giet er voldoende water bij om ze te laten wellen, of doe de paprika in de blender zonder water.
Maak de lente uitjes schoon en doe ze met de tomaat, de steeltjes van de koriander, de verse peper, het sap van 1 limoen, de balsamicoazijn en de sojasaus in de blender. (nog niet pureren)
Doe de deksel op de beker en laat hem even zo staan.
Snijd de steeltjes van de paprika's en verwijder de zaadjes, scheur ze in stukjes en leg ze in de droge grillpan.
Pel de rode ui, snijd hem in vieren, doe de partjes bij de stukken paprika in de grillpan, met wat peper en zout, en laat zachtjes grillen.
Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en wrijf ze in met peper, zout en het paprikapoeder.
Vouw het papier over de kipfilets en sla ze plat met een deegroller.
Leg ze met 1 el olijfolie in de koekenpan, keer ze iedere 5 minuten om.
Doe een mok rijst en 2 mokken kokend wateren 1/2 citroen in een pan, en laat de rijst zachtjes gaar worden. Af en toe roeren.
Spoel de bonen af en doe ze met 1 el olijfolie, het komijnzaad, en de hele Spaanse peper in een grote pan.
Schep ze een paar minuten regelmatig om tot de bonen een krokant velletje hebben.
Pureer de ingrediënten die je in de blender had laten staan tot een glad geheel en schenk het op een serveerschaaltje.
Roer de rijst en het sap van 1 citroen door de bonen en warm ze goed op.
Schep de gegrilde groente op een bord of plank en warm de tortilla's op in de grillpan.
Snijd de kip in reepjes en serveer ze bij de gegrilde groente, de rijst en bonen, de tortilla's en partjes limoen.
Schep wat yoghurt over de groente en bestrooi alles met wat koriander en feta, eet smakelijk!

Serveertip

Serveren op een grote plank of schaal.

Bron

24 kitchen; Jamie Oliver's 15 minute meals



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiekmooij


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiekmooij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top