1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Courgette
  5. Italiaanse ovenschotel wittebonen paprika courgette tomaat mozzarella

Italiaanse ovenschotel wittebonen paprika courgette tomaat mozzarella

Heerlijke vegetarische ovenschotel met witte bonen, paprika, prei, tomaat, courgette en mozzarella
Heerlijke vegetarische ovenschotel met witte bonen, paprika, prei, tomaat, courgette en mozzarella
  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2020

Een supergezonde ovenschotel vol met groenten. Heerlijk gegratineerd met mozzarella en geraspte kaas. Smullen !!
Voor niet-vegetariërs kun je spekreepjes of ham toevoegen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 grote pot witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
1 laurierblaadje
2 paprika's, bijv. rood en groen, schoongemaakt in kleine stukjes
1 dunne prei, schoongemaakt in kleine stukjes
1 kleine courgette, in kleine stukjes
200 gram kastanjechampignons, schoongemaakt in plakjes
1 blikje tomatenblokjes
2 afgestreken eetlepels gedroogde oregano
Klein scheutje honing of 2 theelepels suiker (haalt de smaak omhoog)
1 bol (buffel)mozzarella, in dunne plakken
100 gram geraspte jong belegen kaas
peper en zout


Verder heb je nodig


Vergiet
hapjespan, wok of grote koekenpan


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de sjalotjes en de knoflook glazig.
Bak het laurierblaadje even mee. Het laurierblaadje krijgt dan meer smaak.
Voeg de prei, champignons en de paprika toe en bak plm. 5 minuten mee.
Doe de courgetteblokjes erbij en bak die heel kort (2 minuten) al omscheppend mee zodat ze nog beet houden.
Voeg de witte bonen, tomatenblokjes, oregano, honing of suiker toe en 1/3 deel van de geraspte kaas erdoor. Verwarm alles goed.
Proef ! Maak op smaak met peper en zout.

Doe de inhoud van de hapjesspan of koekenpan in de ovenschaal .
Verdeel de plakken mozzarella over de ovenschaal.
Daarover de rest van de geraspte kaas.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot het geheel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade, bijvoorbeeld :

https://www.smulweb.nl/recepten/1422556/Super-italiaanse-tomatensalade-napoli of
https://www.smulweb.nl/recepten/1453889/Tomatensalade-caprese-a-la-petra-met-een-heerlijke-basilicumdressing of
https://www.smulweb.nl/recepten/1472687/Tomatensalade-met-rode-ui-en-kappertjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top