Tagliatelle met een romige saus van groene asperges en gorgonzola
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 17-05-2020
Een heerlijke vegetarische pasta waar we met elkaar van hebben gesmuld. Dezepastaschotel is super snel klaar. De aspergetips hoef je niet te schillen en ze zijn in een paar minuten beetgaar.
Ingrediënten 2 personen
250 gram verse tagliatelle (koelvak)1 eetlepel olijfolie
250 gram aspergetips (dunne groene asperges)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1/8 ltr droge witte wijn (optioneel)
100 ml crème fraîche
75 gram gorgonzola mild, in stukken
4 (half) gedroogde tomaten op olie (uitgelekt in stukjes)
Peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
Hapjespan of grote koekenpanpan voor de pasta
Bereidingswijze
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de aspergetips. Snij ze in stukken.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de aspergetips plm. 3 minuten.
Bak de knoflook en de gedroogde tomaten even mee.
Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog zodat de wijn kan inkoken.
Zodra het vocht is verdwenen voeg je de crème fraîche en de gorgonzola hieraan toe.
Roeren en zolang verwarmenl tot de gorgonzola is gesmolten.
Maak op smaak met peper, zout en gedroogde oregano.
Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Serveertip
Lekker met een salade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties